Liberalernas partiledare pratar om ensamkommande. Det ska vara ordning och reda. Inget om den oreda som rått under dessa år som dessa ungdomar har väntat. Han uttrycker även att många var säkert över 18 år när de kom hitt för 2,5 år sedan. Alla som talar om denna fråga försöker gör den svart eller vit och låter bli att nämna fakta som som inte stödjer deras form av ordning och reda. Många som blivit uppskrivna är säkerligen yngre. Vi slänger runt oss antagande som vi inget vet om.
Problemet jag ser är att vår dåliga hanteringen av deras asylprocess ger dessa ungdomar stora problem. Deras viktiga ungdom försvinner. Ungdomarna själva är medvetna om detta och försöker att lära sig så mycket som möjligt. Väljer bostadslöshet för att kunna fortsätta skolan. Många kommer säkerligen fångas upp av kriminella. Till Liberalerna säger jag nu måste ni skynda på utvisningen. Vilka åtgärder föreslår ni för att snabbt skick hem dessa ungdomar.
Inget är svar eller vitt. Sanning är ett vackert ord. Sanning är inte bestående, förändras över tid och tolkas. Är sanning en upplevelse, beroende av känslor?