Plockat bort, rensat bort. Gjort plats för nytt. Alla tillhörigheter måste skötas. Det tar  mer och mer av min tid. Ett val jag har gjort. Tar till vara. Känner ett ansvar för vår jord och gör så små fotspår jag kan. Kastat det som inte längre kan nyttjas. Kommer nu till en ny del av livet. Förvandla, göra om och utveckla. 

Inget blir borta. Blir rädd när jag besöker soptippen. Vi har ju faktiskt döpt om det till  återvinningscentral. Vi tänker rätt men samtidigt växer billiga butiker upp som svampar ut gjorden. Billigt är viktigt. Köp och släng. 

Behöver ett stopp. Kan jag klara mig på att göra om det jag har. Gå från tanke till att göra. 

Stämmer mina tankar om att det finns paralleller, att det som sker på ett ställe sker också på ett annat. Kan det betyda att jag kan må bättre genom att vårda min miljö. En spännande tanke. Kan jag genom att vårda mina tillhörigheter samtidigt öka mitt eget välmående? Genom att inte delta i köp och släng filosofin, ställa mig vid sidan. Göra om och göra nytt av det jag redan har i mina gömmor. Kan det bidra till att göra mitt eget mående blir bättre och att jag kan sprida den energi vidare. 

Alla som suttit i samtal med människor som är trasiga, världen rasat, suget efter droger slår till. Vet hur mycket energi som behövs och som behöver överföras för att hitta kraften , motivationen och hoppet att fortsätta. Påfyllnad måste fås från något. Kan det finnas en kraft i att göra om saker, laga och bruka på nytt. Känslan av att det går att göra om, att forma om.